Logo of Tallinn University

MScHuman-Computer Interaction

Tuition fee €2,000 per semester
Application fee €100 one-time
More information

coworldhub.com 

Overview

Tallinn Üniversitesi’ndeki İnsan-Bilgisayar Etkileşimi (HCI) programı, insanların yararına teknolojiyi vurgulayan çok disiplinli bir müfredattır.

Bu müfredat, tasarım, teknoloji ve bilişsel psikolojiyi bir araya getirir. Etkileşimli, yazılım ve donanım sistemleri tasarlamak ve tasarladığımız şeyler aracılığıyla bireysel ve kolektif deneyimleri şekillendirmek için araştırma tabanlı bir yaklaşım sunar.

HCI programının amacı, anlamlı teknoloji tasarlamak için bilgi ve becerilerle donatılmış uzmanlar yetiştirmektir. Tasarım, teknoloji ve bilişsel psikoloji disiplinlerinden disiplinler arası dersler, projeler ve araştırmalar üstleneceksiniz.

Çok çeşitli geçmişlere sahip öğrencileri memnuniyetle karşılıyoruz. Teknolojinin insanlara sunulma ve hayatlarıyla iç içe geçme biçimini iyileştirmekle ilgilenen herkesi destekliyoruz.


The Human-Computer Interaction (HCI) programme at Tallinn University is a multidisciplinary curriculum that emphasises technology for the benefit of people.

This curriculum brings together design, technology and cognitive psychology. It offers a research-based approach to designing interactive, software and hardware systems, and to shaping individual and collective experiences through what we design.

The aim of the HCI programme is to prepare specialists, equipped with knowledge and skills for designing meaningful technology. You will undertake interdisciplinary courses, projects and research from the disciplines of design, technology, and cognitive psychology.

We welcome students with a wide variety of backgrounds. We favour everyone who is interested in improving the way technology is made available to people and intertwined with their lives.

Programme structure

HCI programı, Tallinn Üniversitesi Dijital Teknolojiler Okulu tarafından sunulan, tamamen İngilizce olan, uluslararası akredite 2 yıllık bir Yüksek Lisans (120 AKTS) programıdır.

Program, çok sağlam bir çekirdekten, eğitiminizi ince ayar yapmanıza olanak tanıyan esnek seçmeli derslere kadar katmanlar halinde düzenlenmiştir. Size, bir fikirden, fırsattan veya zorluktan, teknoloji tabanlı bir çözüme sistematik olarak geçmenizi sağlayan sağlam teorik temeller sunar.

Ayrıca, disiplinler arası projemiz ve endüstri yerleştirme olanaklarımız aracılığıyla, gerçek dünya deneyimiyle başa çıkma ve yeni veya mevcut hizmetleri, uygulamaları ve kurulumları yenilemek, iyileştirmek veya değiştirmek için endüstri sponsorlarıyla işbirliği yapma fırsatı sunulacaktır.

Derslerimiz ve seminerlerimiz genellikle yarıyıl boyunca her iki haftada bir Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleşir, ancak laboratuvarlarımız 7/24 açık olduğundan laboratuvar çalışmaları her gün yapılabilir. Bazen bazı dersler daha kısa, daha yoğun çalışma döngüleri halinde düzenlenir veya web tabanlı dersler olarak İnternet üzerinden sunulur.


The HCI programme is an internationally accredited 2 year Master’s (120 ECTS), fully in English, offered by the Tallinn University’s School of Digital Technologies.

The programme is organized in layers, from a very solid core to flexible of electives allowing you to fine-tune your education. It provides you sound theoretical grounds allowing you to systematically go from an idea, opportunity or challenge, to a technology-based solution.

Further, through our interdisciplinary project and industry placement possibilities, you will be offered the opportunity to deal with real-world experience and collaborate with industry sponsors to innovate, improve or modify new or existing services, applications and installations.

Our lectures and seminars usually take place on Thursdays, Fridays and Saturdays, every second week during the semester, but lab work can be pursued everyday as our labs are open 24/7. Occasionally some courses are organized in shorter, more intensive study cycles, or delivered via the Internet, as web-based courses.

Career opportunities

Mezunlarımız, etkili, verimli ve arzu edilen hizmetlerin, uygulamaların ve kurulumların tasarımı ve uygulanmasında liderlik ettikleri ve iş birliği yaptıkları başarılı kariyerlere devam ediyorlar. Genellikle küçük yazılım tabanlı çözümlerden yeni donanım yapılandırmalarına kadar etkileşimli dijital eserler geliştiren çok disiplinli ekiplere katkıda bulunmaya eğilimlidirler.

Kapsamlı bir şekilde düşünülmüş teknoloji tabanlı çözümlerin tasarımını, geliştirilmesini ve değerlendirilmesini destekleyen teoriler, yöntemler ve teknikler hakkında genel olarak bilgilidirler.

Bu, akademik bir tasarım araştırmacısı, bilgili bir etkileşim tasarımcısı veya seçici bir kullanıcı deneyimi uzmanı olarak hareket edebilen, iyi temellendirilmiş bir İnsan-Bilgisayar Etkileşimi uzmanı olma şansınızdır. Geleceğinizi, geleceğimizi şekillendirmek ve tüm ülkelerin en E’si olan Estonya’da eğitim almak için bir fırsattır.


Our alumni go on to successful careers where they lead and collaborate in the design and implementation of effective, efficient, and desirable services, applications and installations. They are prone to contribute to multidisciplinary teams that typically develop interactive digital artefacts, from small software-based solutions, to novel hardware configurations.

They are broadly knowledgeable about the theories, methods and techniques that support the design, development and evaluation of thoroughly considered technology-based solutions.

This is your chance to become a well grounded Human-Computer Interaction specialist, able to act as a scholarly design researcher, a knowledgeable interaction designer, or a discerning user experience professional. It’s an opportunity to mould your future, our future, and study in the most E of all countries, Estonia.

Choose your category

Please first choose a category to see the available deadlines.

Not available for applying at the moment
Choose your category

Please first choose a category to see the available deadlines.

Not available for applying at the moment